ketvirtadienis, kovo 02, 2017

Yurtos.lt - Poilsiavietė / Viešbutis

Keliauk Su Augintiniu, foksė jurtoje. yurtos.lt
Artėjo ilgasis savaitgalis ir taip norėjosi kažkur ramiai praleisti laiką, pabūti gamtos apsuptyje ir pabėgti nuo to kasdienio šurmulio. Prieš naujuosius metus viena iš mano Facebook draugių ieškojo rekomendacijų kur galima būtų praleisti keletą dienų su šuniu. Jai rekomendavo Yurtos.lt. Paklausiau savininkės, Ritos Kuzminskienės apie jų požiūrį į gyvūnus. "Mano pačios pastebėjimas paprastas. Didžioji dalis žmonių suvokia , kad ir jie ir jų augintiniai yra mūsų svečiai. O svečiuose dera elgtis taip, kad nekeltum nepatogumų šeimininkams, jų turtui ir kitiems svečiams" - teigė ji. Labai paprastas ir elementarus požiūris daugeliui gyvūnų augintojų ir mylėtojų, tačiau vis dar yra mąstančių kitaip ir keliančių problemas ne tik sau bet ir aplinkiniams. Anot Ritos, tokie svečiai nėra pageidaujami ir gali būti maloniai paprašyti apleisti teritoriją jei nesilaiko elementarių žmogiškų taisyklių.

Keliauk Su Augintiniu lankosi Yurtos.lt, miško takelis. Yurtos.lt
Yurtos.lt yra įsikūrusios netoli Šiaulių, miške prie nedidelio ežero "Medinis", esančio Kelmės rajone. Apžiūrėjusi visų nuotraukas ir susižavėjusi vaizdais bei linksmais veidais, nusprendžiau ir aš ten apsilankyti. Susisiekiau Facebookugreit sureagavo į mano užklausą ir maloniai pakvietė atvykti kartu su augintiniu. Nieko daug neklausinėjau, tik ką reikia atsivežti. Buvau informuota, kad viskas ten yra. Šaldytuvas, rankšluosčiai, patalynė, indai, viryklė (ta pastatoma plyta ant stalo). Šeimininkė parašė kaip nuvykti. Važiavome nuo Vilniaus +-200km ir iš pagrindinio kelio nurodytoje vietoje pasukome link miško. Mano bolidas deja, iš žemaūgių tai buvo misija privažiuoti iki vietos, tačiau pasiekėme tikslą su visomis dalimis ir be didesnių nesklandumų. Galbūt truputėlį trūko ženklų dėl krypties, ar jau atvykus dėl vietos kur mums kreiptis dėl jurtos. Kai radome žmonių, buvome maloniai pasitikti dėdės Rimo, kuris palydėjo iki jurtos ir aprodė kaip kas, dar patarė kur galime nueiti ir ką pamatyti. Pati jurta buvo kažkas neįtikėtino! Tikrai nesitikėjau tiek vietos ir jaukumo. Mūsų jau laukė net paruoštos malkos prie šašlykinės. Neįtikėtinai graži vieta, kur gulėdamas lovoje pro stoglangį gali stebėti linguojančius medžius . Lauke įrengta terasa su stalu ir apšvietimu, kad būtų galima leisti laiką ne tik viduje bet ir lauke, bet kuriuo paros metu.

Keliauk su augintiniu lankosi Yurtos.lt
Buvome tik vieną naktį, bet šeimininkė leido atvykti ir išvykti kaip mums patogu, todėl galėjome neskubėdami apžiūrėti apylinkes, pasivaikščiojome po mišką, pastebėjome briedžių?elnių? lakstančių aptvertoje teritorijoje. Dėka šuns kuris vis bandydavo pas juos patekti per tvorą. Nors ir buvo šalta, šlapia ir lijo lietus, nuėjome iki vienuolyno, apžiūrėjome seną sukežusią bažnyčią. Pakeliuj radome ąžuolą ir maumedį, apie kurių egzistavimą iki tol nežinojome. Vasarą turėtų būti labai gražu, kai viskas žalia ir nereikia klampoti per patežusį kelią.

Labai patiko, kad viskas buvo daroma laisvai, be apribojimų. Kūrenkite kiek norite, naudokite visko kiek norite, atvažiuokite ir išvažiuokite pagal poreikį, tik praneškite. Su apmokėjimu vėlgi labai ramiai ir be streso, niekas nebėga paskui reikalaudamas pinigų. Pabuvome, grįžę sumokėjome ir taip ir neteko sutikti šeimininkų

Keliauk Su Augintiniu lankosi Yurtos.lt, ežeras medinis.
Važiuojant ten žiemą labai rekomenduoju pasiimti pačiūžas, nes nedidelis ežeras labai tinkamas čiuožinėjimui. Ledas buvo toks lygus lyg būtum Akropolyje po ledo valymo procedūros. Labai rekomenduoju norintiems atsipalaiduoti, pabėgti nuo miesto garsų ir tuo pačiu turėti visas reikiamas komunikacijas bei komfortą.




Reikalavimai :

  1. Kokie gyvūnai įleidžiami? Priimtume su bet kuriuo naminiu gyvūnu, bet realiai atvažiuoja tik su šuniukias.
  2. Kokio dydžio gyvūnai įleidžiami?  Dydis neribojamas – bet jie turi būti naminiai.
  3. Ar yra kokie nors papildomi reikalavimai norint lankytis su gyvūnu? Taip. Dėl elgesio pasiklausiame. Nors atsakymas visada būna standartinis – mūsų labai geras, jaukus, draugiškas.
  4. Ar su gyvūnais galima lankytis visą laiką? Taip, visą laika.
  5. Ar turite gyvūnams skirtus bliūdelius vandeniui? Ne, tokių specialiai neturime. Bet jei žmogus kreiptųsi, tikrai rastume kaip padėti.
  6. Kaip reaguojate atsitikus incidentui? Jei gyvūno šeimininkas reaguoja priimtinai, susitvarko, atsiprašo, tai ir mes reaguojame taip pat. Jei ne tik gyvūnas elgiasi piktybiškai, bet ir pats šeimininkas – jokiu būdu netoleruojame. Visiškai neatmetame galimybės, kad šeimininko paprašytume palikti mūsų teritoriją .
  7. Ar teritorijoje yra vietų, kuriose draudžiama būti gyvūnams ? Galima būti visur. Galioja pagrindinis demokratijos principas : elgiesi taip, kad tavo ir tavo augintinio elgesys nekeltų nepatogumų ir rūpesčių aplinkiniams. Poilsiavietė visų pirma yra sukurta žmonėms - tai yra pagrindas. Jei šeimininkas sugeba elgtis tinkamai – jokių problemų nekils. Jei šeimininkas iškels savo augintinio poreikius aukščiau  aplinkinių žmonių bus paprašytas keisti požiūrį.

Gal turite pasiūlymų ar norėtumėte kad pirma patikrintume kokybę ir patogumą vietoj Jūsų? Sakykite! Man parašyti galite čia arba į VeidaknygęTaip pat mus galite sekti Instagrame. Jei norite atrasti naujas vietas patys tačiau nežinote kaip sužinoti kur galima lankytis su augintiniu rekomenduoju sekti Draugiški gyvūnams.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą