trečiadienis, balandžio 12, 2017

Paneriškių Regykla.


Keliauk su Augintiniu Paneriškių Regykloje
Su augintiniu galima aplankyti labai daug vietų, tik labai priklauso nuo jūsų augintinio auklėjimo lygio bei tolerancijos aplinkinių atžvilgiu. Dažnam iškyla klausimas kur galima būtų apsilankyti su pasiutusiu gyvūnu ir nekelti grėsmės kitiems, bei pačiam atsipalaiduoti paleidus gyvūną į laisvę. Man irgi kyla toks klausimas ir vis ieškau vietelių kur galėtume lankytis kad visiem būtų smagu. Šį kartą aplankėme Neries Regioninį parką ir jame esančią Paneriškių Regyklą

Keliauk su Augitiniu Paneriškių regykla
Vaizdas iš Regyklos.
Paneriškių Regykla tai iš esmės miške esanti vietelė nuo kurios atsiveria nuostabus vaizdas į Nerį. Pamatyti tokį vaizdą padeda ir faktas kad regykla yra ant 70 metrų aukščio skardžio. Skardis yra miške ir jį nelengva rasti, automobiliu sunkiai privažiuosi todėl teks kėblinti pėsčiomis. Tačiau kol Jūsų augintinis lakstys ir tyrinės aplinką jūs galėsite ieškote čia augančių augalėlių jau įtrauktų į Lietuvos raudonąją knygą. Tokių kaip kalninė arnika, tamsialapis skiautalūpis ir smėlinis eraičinas.


Bella, baltas šuo su žibute. Paneriškių Regykla. Keliauk su augintiniu
Bella
Kadangi privažiuoti automobiliu gali būti sudėtinga, priklausomai nuo kokį turite, palikus jį šalia kelio jums bus puiki proga pasivaikščioti ir pabendrauti su savo artimaisiais . Tai labai tinkantis maršrutas žygiui nuo kurio palaipioję aukštyn žemyn kalvelėmis jausitės pavargę ne tik jūs, bet ir šuo! Mes šįkart vežėmės du šunis. Ir jiems labai patiko, net neprivažiavus vietos, jie jau norėjo dūkti, todėl stabtelėjome vidury pievos ir paleidome pasiutėles į laisvę. Apačioje galite pamatyti video. Vis dėlto derėtų prieš važiuojant į tokią iškylą nepamiršti ir priemonių nuo erkių, ne tik sau, bet ir gyvūnams. Vien po kelių minučių pievoje ant šunų radome ne vieną ir ne dvi erkes.

Neries Regioninio parko administracija primena, kad nors parkas yra ypač draugiškas šunims, jie turi būti gerai išauklėti. Tai reiškia, kad šeimininkas turi absoliučiai visose situacijose būti tikras, kad šuo jo klauso. Šeimininkas privalo niekada "nepaleisti" savo augintinio iš akių. Tam kad šunelis niekada nepradėtų gaudyti kokios nors kurapkos ar zuikutį ar lapę. Niekada.

Nėris Paneriškių Regyklos papėdėje. Keliauk su augintiniu
Neries vaizdas Paneriškių Regyklos skardžio apačioje.
Nepamirškite kad miškas yra miškas, ten pilna laukinių gyvūnų, kurielengvai gali nukreipti jūsų augintinio dėmesį ir palikė jį be priežiūros galite nepastebėti kaip jis ką nors nusivys. Tai sukels tik dar daugiau bėdų ir jusm ir augintiniui. todėl būkite atidūs ir saugokite save ir gyvūną. 

Man parašyti galite čia arba į VeidaknygęTaip pat mus galite sekti Instagrame. Gal turite pasiūlymų ar norėtumėte kad pirma patikrintume kokybę ir patogumą vietoj Jūsų? Sakykite! Jei norite atrasti naujas vietas patys tačiau nežinote kaip sužinoti kur galima lankytis su augintiniu rekomenduoju sekti Draugiški gyvūnams.








Pokalbio pabaiga









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą