ketvirtadienis, gegužės 25, 2017

GO 9 Shop.Meet.Live. / Prekybos Centras


Foksė, keliauk su augintiniu, lankosi GO9
Dar žiemos metu Keliauk su Augintiniu vertintoja ir kritikė Foksė patikrino GO9 tinkamumą jos "prašmatniam" skoniui. Žinojau, kad tai yra gyvūnams draugiškas prekybos centras, bet netikėjau jog taip visur bus galima eiti su šuniu. Girdėjau kaip viena moteris buvo išvaryta iš parduotuvės nes didelis šuo užėjo kartu. Ne, tai nebuvo Rimi. Bet pati nemačiau, tik girdėjau gandą. Todėl parašiau laišką į GO9 kaip ir visada prieš eidama ir paprašiau pasidalinti savo mintimis bei supratimu apie draugiškumą gyvūnams. Su manimi sutiko pabendrauti Aušrinė Bajorė - Rinkodaros projektų vadovė. Ji vienintelė kuri į mano klausimus atsakė išsamiai ir parašė ilgą kaip smilgą laišką. Todėl aš mielai didžiąja jo dalimi pasidalinsiu. Anot jos GO9 tai "vienintelis draugiškas gyvūnams prekybos centras Vilniuje ".

"Esame šiuolaikiški ir modernūs, mūsų lankytojai – kosmopolitiški, todėl diegiame geriausią vakarietišką praktiką, siekdami iš esmės keisti požiūrį į laisvalaikio leidimą su gyvūnais miesto centre." - teigė Aušrinė. Man labai džiugu kai verslininkai tokiu požiūriu dalinasi ir bando įkvėpti visuomenę būti atviresniems, bei suprasti vieni kitus. Mums pats prekybos centras nepasirodė labai įdomus, gal mūsų interesai nesutapo. Tačiau tiems, kas leidžia laiką miesto centre tai puiki vieta atsipūsti nuo saulės, arba sušilti paspaudus šaltukui.

Foksė, keliauk su augintiniu, lankosi GO9
"GO9 centre vienintelė vieta, turinti aiškią savivaldą ir nepriimanti su gyvūnais, yra „Rimi“ maisto prekių parduotuvė. Visi kiti – pet friendly ir neriboja gyvūnų dydžio. Kaip juokaujame „kol mielas retriveris iš džiaugsmo uodega nevarto lentynų, tol mes esame visiškai draugiški gyvūnams“." Taip sakė Aušrinė, todėl nusprendėme patikrinti ar tai tiesa. Apsilankėme kiekvienoje parduotuvėje esančioje GO9. Tikrai užėjome į visas, didesnėse tokiose kaip H&M praėjome per abu aukštus, specialiai pavaikščiojome netoli darbuotojų. Tačiau niekas mūsų nevarė, tik šypsojosi ir džiaugėsi išvydę šuniuką. Nors iš tiesų tai kažkodėl aš pati jaučiau stresą. atrodė tuoj kas nors pribėgs ir lieps išeiti. Foksė savo ruožtu taip pat elgėsi labai puikiai ir stengėsi nesiliesti prie rūbų, gražiai juos apeiti, nors šioje parduotuvėje tai padaryti yra ganėtinai sunku. Todėl tiems kas eitų su didesniu šuniu, nerekomenduoju. Taip pat jei Jūsų augintinis bijos eskalatoriaus turėsite eiti ratais kol pateksite ten kur norite, bei greičiausiai netilpsite į matavimosi kabiną.Tad užbaigsiu šį įrašą puikiai tinkančia Aušrinės citata "Kai suprasime, kad kiekvienas gyvūnas yra mūsų aplinkos dalis, turėsime puikią, tolerantišką, draugišką ir atsipalaidavusią bendruomenę, keliaujančią ir su šunimis, ir su kitais naminiais gyvūnais. Tikimės, kad leisdami daugiau ugdysime savininkų atsakingumą, mažinsime gyvūnų bijančių žmonių skaičių, tuo pačiu ir nusikaltimų prieš gyvūnus skaičių."



Reikalavimai:

  1. Kokie gyvūnai priimami? Įsileidžiame savininkus su naminiais gyvūnais: išauklėtais, neagresyviais keturkojais t.y. šunimis ir katėmis.
  2. Kokio dydžio gyvūnai? Šunų ir kačių dydžio mes neribojame, svarbu, kad augintojas būtų atsakingas, o gyvūnas – išauklėtas ir gebėtų tinkamai elgtis viešoje vietoje, kur aplink daugiau žmonių.
  3. Ar yra kokie nors papildomi reikalavimai norint lankytis su gyvūnu? Esminis reikalavimas yra naminio gyvūno charakteris. Jis privalo sugebėti tinkamai elgtis viešumoje t.y. nepulti aplinkinių, neloti be reikalo, klausyti šeimininko komandų. Tuo tarpu sąmoningumo principas galioja ir augintojui, jis privalo sugebėti suvaldyti gyvūną ir užtikrinti saugumą aplinkiniams, lygiai taip pat nekelti įtampos pačiam gyvūnui. Jei akivaizdu, kad šuo tokioje aplinkoje jaučiasi nejaukiai, augintojas turėtų suprasti ir nesivedžioti jo su savimi vien dėl to, kad „čia galima“. Augintojo atsakingumas turi pasireikšti ir tais kritiniais atvejais, kai įvyksta konfliktas ar gyvūnas atlieka gamtinius reikalus – surinkti ekskrementus būtų viena iš atsakingo lankymosi su gyvūnu taisyklių.
  4. Ar su gyvūnais galima lankytis visą laiką? Taip, galima užeiti PC darbo valandomis. Vienintelė vieta, kur užeiti su gyvūnu yra draudžiama, tai „Rimi“, esantis PC GO9.
  5. Ar turite gyvūnams skirtus bliūdelius vandeniui? Kol kas neturime, bet tai yra artimuose planuose. Apie tai būtinai paskelbsime.
  6. Kaip reaguojate atsitikus incidentui ? Mes džiaugiamės, kad užsukantys lankytojais su gyvūnais iš tiesų yra labai sąmoningi. Neturėjome jokio didelio incidento, o ir kiti lankytojai pakankamai geranoriškai žiūri į keturkojus. Tiesa, dominuoja mažesnių veislių šunys, matyt, dar ir dėl to, kad apsipirkinėti su dideliu augintiniu nėra itin patogu. Tad šie mažieji keturkojai dažnai kelia didesnį pasitikėjimą aplinkiniams, o ir galimų „incidentų dydis“ mažėja.
  7. Ar turite aplink kokį parkelį, žolės plotą, kur galima išbėgti su šuniu įkvėpti gryno oro? Viskas, kas yra aplink, nėra prekybos centro nuosavybė. Tad kartu su GO9 riba baigiasi ir mūsų galimybės. Tačiau Vilniaus savivaldybės žmonės iš tiesų labai atviri naujovėms ir pasiūlymams, galbūt ateityje rasime ir sprendimų, kaip sukurti daugiau naminių gyvūnų vedžiojimui skirtų žalių erdvių pačiam Gedimino prospekte.


Gal turite pasiūlymų ar norėtumėte kad pirma patikrintume kokybę ir patogumą vietoj Jūsų? Sakykite! Man parašyti galite čia arba į VeidaknygęTaip pat mus galite sekti Instagrame. Jei norite atrasti naujas vietas patys tačiau nežinote kaip sužinoti kur galima lankytis su augintiniu rekomenduoju sekti Draugiški gyvūnams.








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą