antradienis, birželio 20, 2017

Angelų Kalva


Į mūsų namus atėjo šventė ir ta proga, Keliauk Su Augintiniu, nusprendė susiplanuoti savaitgalio išvyką ir ką nors naujo pamatyti, nesvarbu kad prastas oras ir vėjas oi kaip plaukus kedena. Taigi išrinktuoju tapo Trakų rajonas. Ten yra tokia Angelų kalva, turbūt daug kam negirdėta. Bet ten tikrai yra kalva ir tikrai yra angelų! Tie angelai ne šiaip kokie beglobiai ir seniai pamiršti jų įkūrėjų, bet labai mylimi, išpuoselėti ir prižiūrimi.

Lolita, viena iš šios sakralios erdvės kūrėjų, papasakojo apie jos reikšmę. Tiek sau pačiai, tiek pasauliui. Ji teigė, kad Angelų kalva „ tai Šventovė be sienų. Mes ją kuriam atvirą, visoms religijoms, ir stengiamės, raginam, aiškinam žmonėms, kad jie čia daugiau melstųsi, apmąstytų savo gyvenimą, ieškotų atsakymų į kylančius klausimus, dėkotų, pakylėtų savo mintis Dievop ir gautų iš angelų daugiau malonių“. Kiekvienas mes turim savo požiūrį į tikėjimą, bet Angelų kalva laukia visų.


Paklausiau jos nuomonės, apie lankymąsi su šunimis ir štai jos atsakymas: „Kiek tam padeda lankymasis su šunimis? Kiekvienas turi pats atsakyti, bet žinau, kad jei šuo atklysta į bažnyčią, tai ją reikia šventinti.

Angelų kalvą galite rasti pakeliui į Užutrakio dvarą. Sekite ženklus ir tikrai rasite. Tik važiuojant pagrindiniu keliu link Užutrakio dvaro bus posūkis į dešinę, o Angelų kalva pavažiavus keliasdešimt metrų į priekį bus kairėje. Tikrai aiškiai matosi ir nesuklysite. Tai nėra kalva panaši į Kryžių kalną, tačiau angelų tikrai nemažai. Ten galite pasiimti ir savo mažąsias atžalas ir augintinius. Kol apžiūrinėsite skulptūras, vaikai galės suptis ant įvairių supynių specialiai padarytu iš medžio. Augintinis irgi turės daug vietos, tik atminkite jog jie visad turi būti su pavadėliu. Ten daug mažų nukniaukiamų dalykėlių žmonių paliktų prie angelų ir turbūt nenorėtumėt kad jūsų augintinis suterštų ta tikėjimą ir nuostabią atmosferą. Kaip Lolita sakė: „Angelų kalvą kuriam ne kaip skulptūrų ir pramogų parką, bet kaip sakralią erdvę (dabar net vertinam su kunigais kiekvienos skulptūros simbolius, siekdamos, kad jie skatintų žmonių pamaldumą). Todėl žaidimai su gyvūnėliais tarp angelų skulptūrų - manau, kad ne ta vieta.“.

Asmeniškai man, ten sklando toks ramybės jausmas ir širdyje taip gera. Kalvos apžiūra užtruks neilgai, maks kokią valandėlę jei jau labai įdėmiai ir lėtai viską apžiūrinėsite. Todėl rekomenduoju įsitraukti dar kokią lankytiną vietą į jūsų kelionę. Pavyzdžiui Užutrakio dvarą. 

Angelų kalva turi savo taisykles, kurios buvo nuniokotos, bet vis tiek dar kelios perskaitomos. Įkūrėjai norėtų kad žmonės ten netriukšmautų, negirtuokliautų ir kitaip neterštų atmosferos bei sukurto gėrio.




Gal turite pasiūlymų ar norėtumėte kad pirma patikrintume kokybę ir patogumą vietoj Jūsų? Sakykite! Man parašyti galite čia arba į VeidaknygęJei norite atrasti naujas vietas patys tačiau nežinote kaip sužinoti kur galima lankytis su augintiniu rekomenduoju sekti Draugiški gyvūnams. Taip pat mus galite sekti Instagrame.



2 komentarai:

  1. Ačiū už rekomendaciją! Planuojam savo metinių išvyką, norim kažkokio pasilepinimo (na, panašaus į šiuos: https://www.laisvalaikiodovanos.lt/dovanos-pagal-kategorija/savaitgalis-trakuose), bet taip pat norisi patirti kažką tokio, ką atrastum visai naujai - na vis prisimenu tą jausmą, kai vaikystėje ką nors naujo pamatydavai ir atrodydavo stebuklingai :) Tai pagal jūsų aprašymą, ši vieta skamba labai panašiai :) Nesu aš ten visiška natūralistė ar gamtos žmogus, esu miestietė ir ką jau čia padarysi, bet visada norisi harmonijos - tai va pvz. ir miestietiško pasilepinimo, bet ir kažko sielai praturtinti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu, kad patiko :) Tikiuosi ir Jūs pajusite tą jausmą, kurį pajutome mes. Kai apsilankysite, pasidalinkite įspūdžiais. :)

      Panaikinti