ketvirtadienis, kovo 22, 2018

Ežeras Balsys - Žalieji ežerai

Kai orai dar geri ir šaltukas nespaudžia galima aplankyti vietas ne taip ir toli nuo namų.Vilnius ir jo rajonai pilni puikiausių vietų draugiškų gyvūnams. Taigi Keliauk Su Augintiniu laukė ežeras Balsys, kurio apžiūrą vykdė net keletas keturkojų vertintojų. Šį kartą ekspertė Foksė pasikvietė į pagalbą ir baltąją draugę, Belą. Jos išmėgino ne tik takelių ir miškų patogumą, bet ir vandens atrakcijas.

Lietuvos sostinė Vilnius savo pašonėje slepia tikrus lobius.  Vienas jų yra Žalieji ežerai. Tai net 6 ežerai, nusidažę žalia spalva. Visus ežerus lengvai galite rasti Verkių regioniniame parke, tik važiuodami ten vasaros metu, atsiminkite, kad tiek paplūdimys (kur draudžiama vestis šunis) tiek aplinkiniai miškai bus pilni žmonių ir būtinai kartu pasiimkite pavadėlį bei skaniukų, kad reikalui esant, šuo greit būtų prie jūsų. Taip nesukelsite jokių nepatogumų nei sau nei kitiems ir neteks gadintis nuotaikos įvykus nesusipratimui.

Kaip jau minėjau, Balsys turi gražų ir sutvarkytą paplūdimy, kuriame galite rasti ir nuomojamų valčių, irklenčių bei vandens dviračių. Rudeniop ten vyksta įvairūs renginiai ir su augintiniais. 2017 metų rudenį vyko renginys skirtas šunų ir irklenčių mylėtojams, kur šeiminnikai galėjo kartu pasiimti ir savo keturkojį augintinį.
Taigi atvykę prie ežerų (lengvai rasite Žaliuosius ežerus su navigacija) ir radę vietos automobiliui galite pajudėti link apžvalgos aikštelės. Ją rasite rytinėje dalyje (dešinėje pusėje). Iš ten atsiveria nuostabus ežero vaizdas, ypač rudeniop kai medžiai nusidažo įvairiomis spalvomis. Įsisavinę vaizdą  galite pajudėti tolyn. Pilna takelių ir įvairių pasirinkimų, arba galite grįžti atgal ir leistis į 10 km pažintinį taką. 

Mūsų gyvūnai liko ypač patenkinti pasivaikščiojimu ir vandens malonumais. Tikrai visiems užteks vietos ir maudynėms ir pasilakstymui. Ypatingai jei paėjėsite tolėliau. Tiesa teks laipioti per šakas, kilti ir leistis nedideliais kalniukais. Todėl būtinai pasirinkite patogią avalynę. Dar labai noriu papasakoti kodėl Žalieji Ežerai yra žali. Taip yra dėl didelio kiekio ištirpusių karbonatų kiekio. Požeminiai vandenys karbonatais maitina ežerus ir dėl to jie pažaliuoja.

Gal turite pasiūlymų ar norėtumėte kad pirma patikrintume kokybę ir patogumą vietoj Jūsų? Sakykite! Man parašyti galite čia. Taip pat mus galite sekti InstagrameJei norite atrasti naujas vietas patys tačiau nežinote kaip sužinoti kur galima lankytis su augintiniu rekomenduoju sekti Draugiški gyvūnams.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą