ketvirtadienis, birželio 14, 2018

Kaltanėnai

Keliauk su Augintiniu Kaltanėnai foksė grybai
Šįkart Keliauk Su Augintiniu papasakos apie Kaltanėnus. Mažą miestelį, esantį Švenčionių rajono savivaldybės teritorijoje. Tai nedidelis tačiau labai gražus miestelis, kuriame ne taip seniai buvo atnaujintas ir įrengtas parkas. Ekspertė Foksė mėgavosi kelione ir džiaugėsi galėdama vertinti Kaltanėnus.
Kaltanėnai yra įsikūrę Žeimenio paežerėje ir turi nemažai upės. Parke taip pat rasite vandens ir esant karščiams galėsite pasidžiaugti jo teikiamais malonumais.

Keliauk Su Augintiniu lankėsi Kaltanėnuose giliame rudenyje, tad vasaros laikotarpiu ten dar gražiau ir įspūdingiau. Rasite ir teniso kortą ir vietos / takelius pasivaikščioti. Anot Kaltanėnų seniūno, Tomo Rokicko "Kaltanėnų Dvaro parkas ir pilna infrastruktūra įrengtas prieš du metus, įrengti takai, kuriais gali naudotis visi ir asmenys kurie turi gyvūnus ir kurie neturi gyvūnų. Reikia tik laikytis gyvūnų vedžiojimo taisyklių. Parke įrengtos gyvūnų išmatoms skirtos dėžės, poilsio aikštelės, skulptūros, lauko treniruokliai, pavėsinės. Greitu laiku bus pradėtas atnaujinti ir senasis Kaltanėnų Dvaro svirnas."
Kaltanėnų svirnasApskritai Kaltanėnai yra ganėtinai senas miestelis, pirmą kartą rašytiniuose šaltiniuose paminėtas dar XVII a. Iki tol buvo žinomas, tik Kaltanėnų dvaras, kurio atsiradimas datuojamas dar anksčiau. Kaltanėnai nuo Švenčionių nutolę tik 26 kilometrus ir juose gyvena apie 239 gyventojai.

Kaltanėnai tai labai gražus mažas miestelis, kuriame dar rasite ir bažnyčia, ir lauko šaškes. Nepatingėkite pasivaikščioti ir pasigrožėti aplinkiniais vaizdais. Pridedu ir kitų lankytinų vietų / pažintinių takų žemėlapį. Kad galėtumėte planuoti visos dienos kelionę, ypač jei vykstate iš toliau. Mes visų takų dar neišbandėme, bet būtinai parašysime apie kiekvieną kai tik rasime progą ten nuvykti. Žemėlapį galite rasti čia.

Gal turite pasiūlymų ar norėtumėte kad pirma patikrintume kokybę ir patogumą vietoj Jūsų? Sakykite! Man parašyti galite čia. Taip pat mus galite sekti Instagrame. Jei norite atrasti naujas vietas patys tačiau nežinote kaip sužinoti kur galima lankytis su augintiniu rekomenduoju sekti Draugiški gyvūnams


1 komentaras: