pirmadienis, liepos 16, 2018

Baltas kalnas - atodanga ir pažintinis takas

Visai neseniai Keliauk Su Augintiniu ekspertei Foksei Kernavė pasirodė visu grožiu. Tuo pačiu prisistatė ir Baltas kalnas esantis taip pat Kernavėje, tačiau pasislėpęs miške. Tai labai graži vieta turinti atodangą ir pėsčiųjų taką. Ją rasite tik 35km nutolusią nuo Vilniaus. Na, o pasivaikščiojimui galite skirti keletą valandų, nes tako ilgis yra beveik 3 km. Jei norite sužinoti daugiau apie pačią Kernavę, tai informaciją rasite čia.

Taigi Baltas kalnas leis jums pasigrožėti puikiu vaizdu į Nerį ir susipažinti su gamta iš arčiau. Patariame atvykus eiti prie atodangos, kurią aiškiai pamatysite priešais stovėjimo aikštelę, nes pėsčiųjų takas (pažintinis takas) prasideda kaip tik nuo ten. Eidami rasite ne vieną stovyklavietę tad galite pasiimti ir užkandžių arba galite nuvykti iki jų automobiliu.

Pačiame take matysite aiškiai sužymėtas kryptis tad galėsite nebijoti pasiklysti. Taip pat beveik visą laiką galėsite uogauti. Mes eidami prisiragavome aviečių, mėlynių ir žemuogių. Gaila, tik kad mėlynės šiais metais tokios mažytės. Eidami keliose vietose kirsite kelią arba jis eis šalia jūsų. Automobilių ten nėra daug, bet saugokite savo augintinius, nes automobiliai atlekia iš niekur. Ir visai nesvarbu kad ten tik miško keliukas. Kelią su automobiliais sutiksite tik pirmoje tako dalyje, tai paskui galėsite laisvai paleisti augintinius ir mėgautis gražiu mišku ir gaiviu oru.

Visas takas eina ratu, todėl grįšite būtent ten iš kur išėjote. Tako gale, arba prie automobilių aikštelės, už trikampės didelės pavėsinės, yra įrengtas tualetas. Vietos ten mažoka ir daug kitų gyventojų, tačiau labai naudingas statinys. 

Didžioji dalis tako tinka tėveliams su vežimėliais ar neįgaliesiems. Tačiau maždaug per vidurį tako, einant tiek iš vienos, tiek iš kitos pusės atsiras laiptai, kuriais teks kažkaip nusileisti arba užkilti. Ten kur yra mediniai takeliai jie dar ganėtinai geros būklės, tačiau laiptai jau gerokai aplūžę ir prašosi atnaujinimo. Gera žinia ta, kad beveik visas takas yra tiesiog takelis, kuris tikrai nesupus ir jame tikrai užteks vietos jūsų ratuotam transportui (vaikų vežimėliams ar neįgaliųjų ratukams).

Gal turite pasiūlymų ar norėtumėte kad pirma patikrintume kokybę ir patogumą vietoj Jūsų? Sakykite! Man parašyti galite čia. Taip pat mus galite sekti Instagrame. Jei norite atrasti naujas vietas patys tačiau nežinote kaip sužinoti kur galima lankytis su augintiniu rekomenduoju sekti Draugiški gyvūnams.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą