trečiadienis, rugpjūčio 29, 2018

Raganų kalnas - Juodkrantė

Foksė, Keliauk Su Augintiniu ekspertė, buvo pasiilgusi smėlio ir jūros ošimo tai pasiūlė nuvykti į Juodkrantę. Na, o labiausiai lankomas objektas ten yra Raganų kalnas. Juodkrantė garsėja šio kalno legendomis ir skulptūromis jau ne vieną dešimtį metų. 

Seniai seniai, kai dar buvau vaikas atsimenu kad tėveliai nusivežė į ekskursiją. Žinoma aplankėme ir Raganų kalną. Mažai kas išliko atmintyje iš to vizito, tik atsimenu kad buvo nemažai raganų ir daug prekiautojų suvenyrais nusileidus nuo jo. Buvo labai įdomu aplankyti Raganų kalną vėl ir prisiminti pojūčius ir patyrimus iš vaikystės. 

Taigi nuvykome į Juodkrantę, tuo metu buvo pats poilsio sezonas, tačiau pastatyti automobilį tikrai nebuvo sunku. Vietų pasirinkimas nemažas. GPS sakė kad mes jau šalia Raganų kalno tai nusprendėme paėjėti tuos keletą dešimčių metrų. Ir žinokite, ne visi pamato ženklą nurodantį į Raganų kalną! Mes irgi iš pradžių jo nepastebėjome, vėliau matėme ir keletą kitų žmonių ieškančių kur čia eiti. Tačiau ženklas tai stovi tikrai didelis! Bėda tame kad jis iš medžio, kiek susilieja su aplinka ir akys jo taip lengvai neišskiria iš visumos. Galbūt reikėtų jį kažkaip paryškinti... 

Taigi, kai pagaliau pamatėme didžiulį ženklą prieš akis, nuėjome link jo. Raganų kalnas mus pasitiko su gražiomis skulptūromis ir legendomis. Taip pat ir su netikėtais ekstremaliais pojūčiais. Kaip jau turbūt pastebėjote, mūsų ekspertė Foksė mėgsta pozuoti užlipusi ant įvairių objektų. Tfu tfu kad ji protingas šuo, o ne koks mažametis vaikutis. O nutiko štai kas. 

Priėjome gražų suoliuką, sakome pirmyn, nusifotografuojame. Bet Foksė nenori lipti ant jo ir tik žiūri. Tada ji man parodė, kad tame suoliuke gyvena širšės! Ir aš, kvailelė, patapšnojusi per suoliuką sudrumsčiau joms ramybę. Kai pamačiau, jos jau lindo lauk apsidairyti kas čia darosi. Mes taip greit iš ten dingome, kad net širšės nespėjo susigaudyti. Todėl jei ten vykstate su vaikais ar augintiniais kurie pozuoja užlipę ant ko nors, būkite atsargūs. Visgi tai yra gamta ir medinės skulptūros. Niekas nežino kas jose gyvena. 

Na, o dabar pakalbėkime apie patį Raganų kalną ir jo atsiradimą. Iš ties tai yra ne kalnas, o parabolinė kopa siekianti net 42m. Ji saugo 71 skulptūrą, kurtą ne vieno skulptoriaus, kūrybinių dirbtuvių metu. Raganų kalnas su mitinių skulptūrų ekspozicija atsirado dar 1979m. Nuo to laiko skulptūros keitėsi, buvo restauruojamos. Vienos užleisdavo vietą kitoms. Pasak šaltinių ant šio kalno susirinkdavo daug žmonių švęsti Joninių. Sakoma kad ateidavo netgi deivės. Deja po pirmojo pasaulinio karo ši tradicija pradėjo nykti ir visai išblėso tarpukariu. 

Raganų kalnas turi dvi puses, šviesiąją ir tamsiąją. Šviesiojoje yra tako pradžia kur rasite skulptūras iš pasakų ir legendų. Na, o jau pradedant leistis nuo kalno yra tamsioji pusė, kur prasideda velnių ir raganų karaliavimo laikas. Kalno apačioje yra mitinių skulptūrų-karstyklių. Tai puiki vieta vaikų laisvalaikiui. Kalno pabaigą skelbia gaidys, kuris taip pat praneša apie saulės patekėjimą ir visų būtybių išsilakstymą.

Raganų kalnas tikrai graži vieta, kurioje galėsite lavinti savo vaizduotę ir spėlioti kas kurioje skulptūroje įamžinta. Tai puikus laikas pasidalinti istorijomis apie velnius, raganas ir kitus pasakų herojus. 


Gal turite pasiūlymų ar norėtumėte kad pirma patikrintume kokybę ir patogumą vietoj Jūsų? Sakykite! Man parašyti galite čia. Taip pat mus galite sekti Instagrame. Jei norite atrasti naujas vietas patys tačiau nežinote kaip sužinoti kur galima lankytis su augintiniu rekomenduoju sekti Draugiški gyvūnams.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą