ketvirtadienis, gegužės 16, 2019

Garnių ir kormoranų kolonija - Juodkrantė

Džiaugdamasi puikiu oru Keliauk Su Augintiniu komanda nusprendė aplankyti Garnių ir kormoranų koloniją esančią visai šalia Juodkrantės. Nors ji garsėja kaip neigiamą įtaką daranti vieta, vis tiek yra turistų traukos objektas. Mes Garnių ir kormoranų koloniją įtraukėme kaip lankytiną objektą kartu su kitais. Todėl automobilį palikome ant kalno, kur yra įrengta kita stebėjimo aikštelė.

Jei norite pasivaikščioti rekomenduojame daryti tą patį, tačiau grįžtant teks užkopti į nemažą kalvelę. Taip pat nusiteikite dviračiams važiuojantiems pro šalį ir nepamirškite dairytis, kad netyčia neįvyktų nelaimė. Tai ypač aktualu keliautojams su augintiniais ir šeimoms su vaikais.

Įdomu tai kad mums beeinant, krūmuose radome ir negyvą kormoraną arba garnį, nelabai atskyrėme. Todėl eidami su augintiniais stebėkite, kad jie nerastų ir nesugalvotų paragauti ar smagiai pasivolioti.

Atvykus į Garnių ir kormoranų koloniją, rasite aikštelę, kuri yra pakankamo dydžio jei neatvyksta autobusas. Ten taip pat yra stendas kuriame galite plačiau pasiskaityti apie šios kolonijos istoriją, plitimą ir daromą įtaką. Atnaujinta stebėjimo aikštelė, leis iš tolo pasigrožėti paukščiais ir pabalusiais nuo išmatų medžiais.

Taigi ši pilkųjų garnių ir kormoranų kolonija įsikūrusi netoli Juodkrantės buvo pradėta stebėti dar XIX a. pradžioje. Tuo metu tai buvo kažkas naujo ir neįtikėtino, tačiau su laiku pradėjo kelti grėsmę miškui. Paukščiai savo rūgščiomis išmatomis žudo medžius ir dėl to didėja nudžiūvusio miško plotai.

Nepaisant naikinančios galios tai yra viena didžiausių kormoranų kolonijų visoje Europoje. Čia anksčiau karaliavo pilkieji garniai, kurie buvo išstumti atvykėlių. Kormoranai užiminėdavo garnių lizdus ir taip pamažu juos stūmė į pietus, kur dabar ir gyvena.

Taip pat Kuršių Nerija yra labai svarbi ir kitiems paukščiams. Čia driekiasi Baltijos jūrų paukščių migracijos kelias. Šiuo keliu kasmet migruoja milijonai įvairiausių paukščių todėl Kuršių Nerija yra ypač mylima paukščių stebėtojų.

Gal turite pasiūlymų ar norėtumėte, kad pirma patikrintume kokybę ir patogumą vietoj Jūsų? Sakykite! Man parašyti galite čia. Taip pat mus galite sekti Instagrame. Jei norite atrasti naujas vietas patys, tačiau nežinote kaip sužinoti kur galima lankytis su augintiniu rekomenduoju sekti Draugiški gyvūnams.









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą