pirmadienis, spalio 15, 2018

Juodkrantė

Keliauk Su Augintiniu vieną gražią vasaros dieną nusprendė nuvykti pažiūrėti kas gi yra ta Juodkrantė ir kokių grožybių ji slepia. Juodkrantė tai graži kurortinė gyvenvietė, antra pagal dydį Kuršių nerijoje. Ten gausu lankytinų vietų, gražių vaizdų ir skanaus maisto.

Juodkrantė buvo apgyvendinta dar nuo senų senovės. Archeologai ten rado žalvario ir net kūrinių iš gintaro, siekiančių ankstyvąjį geležies amžių. Kai Juodkrantę pirmą kartą paminėjo šaltiniuose, kas įvyko 1429m., ji buvo arčiau jūros nei yra dabar. Matomai per metus nuplaukė į šoną... O iš tikrųjų tai gyventojai buvo priversti trauktis kai senąjį kaimą užpustė smėlis, o paskui dar užpuolė ir maras. Tik 1840m. žmonės pradėjo žiūrėti į Juodkrantę kaip į kurortą ir tada prasidėjo turizmas. Tais laikais visi ten plaukė garlaiviais ir mėgavosi teikiamais gamtos malonumais, bei gražiais vaizdais.

Augant populiarumui Juodkrantė ėmėsi gražinimosi darbų ir kūrė naujas atrakcijas. Todėl 1979m. buvo pradėtas kurti Raganų kalnas apie kurį galite paskaityti čia. Sustoję aplankyti Raganų kalno nepamirškite praeiti Kuršių marių pakrante, kur yra įkurtas akmens skulptūrų parkas "Žemė ir vanduo".

Apžiūrėję viską pačioje Juodkrantėje galite užsukti į netoliese esančią pilkųjų garnių ir kormoranų koloniją. Ją labai lengvai atpažinsite iš baltų medžių ir aikštelės pilnos mašinų. Ten užtruksite daugiausiai dešimt minučių, tad nepamirškite susiplanuoti dar kažko savo maršrute. Visgi nors ir trumpam, bet verta ten sustoti ir savo akimis pamatyti nykstančius medžius, bei plačiau pasiskaityti apie kolonijos gyvavimą. 

Dabar Juodrantė yra paskelbta istoriniu-urbanistiniu draustiniu ir viskas ten labai vertinama bei saugoma. Joje vis dar galite rasti nuo XIXa. išlikusių etnokultūrinių detalių, kurios atsispindi medinėse sodybose. Tokie pastatai sukuria ypač jaukią atmosferą ir priverčia pasijusti tarsi būtumėte išvykę kažkur toli į užsienį. Juodkrantėje galite ir apsigyventi, pajusti tą žvejų gyvenimą ir pasidžiaugti gamta. Tačiau jei ten vykstate sezono metu, gali tekti nemažai pakloti už nakvynės vietą arba jos galite iš vis nerasti. Todėl patartina kelionę planuoti dar iki sezono pradžios. Mes apsistojome Nidoje ir tada keliavome po visą Kuršių neriją. Jei planuojate apleisti patalpas laiku, tai rekomenduojame apsistoti pas Romą. Apie šią nakvynės vietą plačiau skaitykite čia.


Gal turite pasiūlymų ar norėtumėte kad pirma patikrintume kokybę ir patogumą vietoj Jūsų? Sakykite! Man parašyti galite čia. Taip pat mus galite sekti Instagrame. Jei norite atrasti naujas vietas patys tačiau nežinote kaip sužinoti kur galima lankytis su augintiniu rekomenduoju sekti Draugiški gyvūnams.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą