trečiadienis, liepos 08, 2020

Karštoji Graikija Ir Jos Laukiniai Gyvūnai

Keliauk su Augintiniu komanda keliauja ne tik po Lietuvą ir jos apylinkes, bet ir po visą Europą. Graikija ne išimtis ir mūsų ekspertė Foksė galėjo ją pamatyti savomis akimis, užuosti sava nosimi ir apvaikščioti savomis kojomis. Deja savos kojos ne visada buvo tinkamas būdas, bet apie tai kiek vėliau.

Apie keliavimą Graikijoje


Graikija tai labai graži šalis, pilna įvairiausių atrakcijų ir istorinių vietovių. Mes ją aplankėme automobiliu ir turėjome galimybę susipažinti su vietiniais ypatumais, kurie dažnai lieka nepastebėti turistų, atvykusių su kelionių agentūromis.

Vienas iš pagrindinių minusų keliaujant su augintiniu Graikijoje, buvo vietiniai benamiai gyvūnai. Jų tiek daug ir jie visur, kad neretai tekdavo gelbėti Foksę nuo gresiančio pavojaus. Juolab, kad daugelis benamių šunų Graikijoje yra ne užaugę gatvėje, o išmesti iš namų atėjus krizei. Tai reiškia, kad jie daug įkyresni, piktesni ir pavojingesni nei tiesiog gatvėje užaugę šuniukai. Tai puikiai iliustruoja mūsų vienoje mažoje gyvenvietėje sutikta moteris, kuri savo augintinį vesdavo pasivaikščioti apsiginklavusi pagaliu.

Taip pat sutikome daug kačių, kurioms trūksta elementaraus dėmesio ir priežiūros. Maži kačiukai laksto su užpūliavusiomis akimis, o jei restorane numeti ką nors ant žemės, tai susirenka minia kačių pasiruošusių viena kitą nužudyti, kad tik gautų gabalėlį maisto. 

Vingiuoti keliai ir nuolatiniai apmokestinti sustojimai


Graikija taip pat labai nustebino savo kelių ir jų priežiūros struktūra. Ten keliai nėra vien valstybiniai, gausu ir daug privačių. Todėl visi jie apmokestinti. Susimokėti tikrai nėra bėda, tačiau Graikija neturi vieningos apmokėjimo sistemos, todėl keliuose gausu mokėjimo stotelių. Juose galima atsiskaityti tik grynaisiais, todėl būtina turėti monetų ar kitokių grynųjų pinigų.

Visgi šioks toks pokytis jau vyksta ir šalis įsidiegia vieningą apmokėjimą, bet kol tai atsitiks, būtinai turėkite grynųjų. Kiekviename kontrolės poste reikia susimokėti nuo keliasdešimt centų iki keleto eurų. Pagrinde keliai kainuoja apie eurą ar du. Mes Graikijoje važinėjome savaitę ir vien kelių mokesčiams išleidome apie 100€. Plius ten kuras yra vienas brangiausių Europoje.

Keletas įdomesnių faktų apie Graikiją


Graikija turi itin didelį kiekį salų, todėl jos pakrantės ilgis siekia net 14500km. Palyginus su lietuvišku 90,66 km, tai yra neapsakomai ilgas ruožas.

Taip pat Graikiją kasmet aplanko virš 16 mln. keliautojų. Kas reiškia, kad ten nuvyksta 5.9 Lietuvos kiekvienais metais. Tai tarsi visa Lietuva beveik 6 kartus vyktų atostogauti ir visa tai atneša net 16% BVP pajamų. Išvertus į piniginę kalbą tai sudaro 18.3 bilijonų eurų.

Beje ar žinojote, kad jo-jo yra žaislas atėjęs net iš senovės graikų? Tai nėra modernus išradimas ir juo vaikai, bei suaugę jau naudojasi ne vieną tūkstantį metų. Iki šiol žinomas tik vienas senesnis žaislas nei jo-jo ir turbūt galite gana lengvai atspėti kas tai - lėlė.

Taigi keliaukite po Graikiją, žaiskite ir mėgaukitės atostogomis, tačiau nepamirškite grynųjų bei atsargumo su gyvūnais. 


Gal turite pasiūlymų ar norėtumėte, kad pirma patikrintume kokybę ir patogumą vietoj Jūsų? Sakykite! Man parašyti galite čia. Taip pat mus galite sekti Instagrame. Jei norite atrasti naujas vietas patys, tačiau nežinote kaip sužinoti kur galima lankytis su augintiniu rekomenduoju sekti Draugiški gyvūnams.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą